PickBall Torna: Extra kupa sok extrával

A PickBall Extra kupán idén első alkalommal 3 korosztály küzdött saját csoportjában egy napon a trófeákért. A Pick Szeged egy negyedik, egy harmadik és egy első helyezést zsebelt be. A 2017-18-as szezonban ez volt az első PickBall kupa, de a sorozat folytatódik.

Három helyszínen zajlottak párhuzamosan a PickBall Extra torna mérkőzései. A tavalyi PickBall kupasorozat azért is kapta az Extra jelzőt, mert most 3 klub kapott meghívást, akik három-három különböző korosztállyal érkeztek. A legkisebbek a Csonka János Iskola tornatermében, a II. korosztály a Városi Stadionban az Etelka soron, míg a legnagyobbak a Város Sportcsarnokban léptek pályára.

Tíz órától indultak a meccsek, mind a kisebbek mind a nagyobbak lendületes és izgalmas mérkőzéseket játszottak.

Ebédszünet után kora délután a bronzmeccsekkel folytatódott a nap, ahol a Pick Szeged csapatai is érdekeltek voltak. A legkisebbeknél 17-35-re a Fradi nyert, így Pertics Piroska csapata a negyedik helyen zárta a napot. A II. korosztálynál Szabó Péter csapata nyerte a harmadik helyért folyó küzdelmet szintén a Fradi csapatával szemben, 31-23-ra.

A döntőkre háromtól került sor.A legkisebbeknél a RK Rudar csapata nyert a Békés-Drén KC csapata ellen, 23-22- re. A II. korosztályban szintén a horvát csapat nyerte a kupát a Békés-Drén KC ellen 13-21-re. A nagyoknál a döntőt a Pick Szeged nyerte a Békés-Drén KC fiataljai ellen, 18-20-ra. Gratulálunk Goór Róbertnek és csapatának az aranyhoz.

Végeredmény:

III. korosztály:

IV. helyezett: Pick Szeged (Pertics Piroska)

III. helyezett: Fradi KN KFT.

II. helyezett: Békés-.Drén KC

I., helyezett: RK Rudar

 

II. korosztály:

IV. helyezett: Fradi KN KFT.

III. helyezett: Pick Szeged (Szabó Péter)

II. helyezett: Békés-Drén KC

I., helyezett: RK Rudar

 

I. korosztály:

IV. helyezett: RK Rudar

III. helyezett: Fradi KN KFT.

II. helyezett: Békés-Drén KC

I., helyezett: Pick Szeged (Goór Róbert)

 

Edzői vélemények alapján különdíjban részesült:

III. korosztály: A mezőny legjobb játékosa: Szabó Ádám (Békés –Drén KC)

II. korosztály: A mezőny legjobb játékosa: Fabian Kustic (RK Rudar)

I., korosztály: A mezőny legjobb játékosa: Marczika Barnabás (Pick Szeged)

 

A PickBall Extra kupa kiemelt támogatja a PizzaMonster étterem volt, de támogatta a kupát a COOP Szeged Zrt., a Rádió88, a Délmagyarország, a Pick Szeged Zrt és a CSMKSZ.

Köszönjük!

 

Óriásgaléria:

http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2017-08-28/pickball-extra-kupa